Profil  

Da vi ville have Hannovaner og dansk varmblod stutteri i 2003, satte vi os ned og talte om, hvilke drømme og forventninger, vi havde. Vi blev hurtigt enige om, at topklasse hopper med stærke velfungerende bagben og stærk ryg (så man kan lave holdbare stærke rideheste) måtte være vejen frem, så vi startede med at købe føl op på elite auktioner og hos avlerne i tyskland - alle efter fremragende mådre, der har bevist deres værd både i sporten og avlen. Det var en god beslutning!

Mange af vores hopper er siden blevet de bedste i show og rideklasserne og fået deres statspræmie. Som avler bliver man meget stolt, når man får to hopper, der står som nr. 1 og 2 ud af 125 hopper samt får en reserve sieger hoppe ved Herwart Von Decken show, som året senere gør videre til bundeschampionatet. Laver den 12 hoppe, der er statspræmie i hele morlinje tilbage til 1940,erne.

Det var det, vi drømte om at lave. Hopper med høj kvalitet til vores avl. Når vi har fået tre afkom efter en hoppe, bliver de ofte sat til salg. Ring venligst da det tit gør fra kontakt til kontakt.

Mit råd må altid være, at en kvalitets hoppe som er dyrere i indkøb og har bevist den kan lave top afkom, er bedre en en billig hoppe, som du ikke ved hvordan avler og du året efter står med et almindeligt føl. Prisen er den samme for at ifole en dårlig og en tophoppe. Gå aldrig på kompromis med kvalitet.
Føl tid her på stedet er en travl tid. Føl bliver født sunde, da deres mødre har fået det rigtige foder og passet med vacciner, ormekur og smed. Vi bruger brogaardes foder til avlshopper og føl. Føl starter deres liv her med masser af opmærksomhed og berøring.

Dagen efter de er født før de grime på og bliver håndteret 3 gange daglig med masser af berøring. På 5. dag bliver de bundet op få min. om dagen. På 12. dagen begynder benløft på alle 4 ben i 3 måneder sammen med berøring over alt på kroppen. Vi har 3 måneder gamle føl, der har haft smed og står som gamle erfarne rideheste. Mange avlere tænker ikke på den stakkel smed, der skal arbejde med sådan nogle heste, der aldrig har været håndteret. Tænk på smedens ryg som man kan forebygge ved at håndtere dine føl fra små af og den unge rytter, der skal arbejde med den unge ny indkøbte hest.

Sommer foregår på græs, hvor vi har 40 hektar, der bliver lagt om hver 3. år. Vores græs er fyldt med næringsstoffer, som der ikke er på gamle græsmarker. Hopper og føl har i den periode adgang til vitaminer og minaraler i store udendørs huse, som de kan søge læ i ved sol og regnvejr.

Fravænning starter sidst på året, hvor alle føl bliver flyttet til en stor kæmpe løsdriftshal, som de både kan trave og galopere i. Vi har meget få føl i hver boks og hallen er 20x60 m delt op i 4 store løsdrifte og 1 mindre. Alle føl bliver igen bundet op ved fodring (brogaardens foder) og får løftet ben og bliver berørt 2 gange daglig. Strøfoder har de fri adgang til i døgndrift. De kommer på fold 6 timer daglig og bliver passet med smed og vacciner og ormekur.

Tilridning foregår som 3 års (hos pernille nørgaaard - Dks bedste til at tilride ungheste) en lille let tilridning på 3 uger og derefter pause hvor de som 4 års kommer i arbejde og bliver solgt til rytter, der er glad for at få en meget tillidsfuld ung hest, der er opdrættet med varme, kærlighed og hensyntagen til et godt hesteliv.


Gode nyheder fra USA  

2013-06-03 15:47:41

Adam Steffens Delice Edens dygtige rytter i USA har sendt gode nyheder om Delice Eden Don Schufro/ brentano II /lungau som i 5 års klasse fik 71 procent. Dejlig med sådan en nyhed og at han er s...

Donna Dee solgt til USA  

2013-06-03 15:44:46

Donna Dee. Don Schufro/falsterbo /Glorieux blev solgt via Eurodressage til USA. Der var meget stor køber interesse for denne utrolige, velgående, talentfulde, smukke, charmerede hoppe, som vil p...

Kontakt os  


Nedergaard Dressage
Krastrup Herregård
Løgstørvej 131
9240 Nibe

info@nedergaard-dressage.com
+45 24 23 26 86 / +45 63 96 00 82